bergatrollett.blogg.se

Nybörjare med närkingskt bonn blod i ådrorna , vilket gör att min första reaktion på saker i allmänhet är : ujujuj dä går allri , men en vet inte för´n en ha försökt ;)

Yrkestitlar är viktiga grejor :)

Publicerad 2013-05-08 16:33:03 i Allmänt,

Jösses vilken tur att man inte bor i Gisslaved ....

för om det börjar brinna där så verkar det som att man får ringa 112 och be att få tala med en :"handläggare inom samhällsskydd och beredskap". bara för att någon har kommit på att det inte ska heta brandMAN längre ...

Alltså vad i hela friden  .....

Men så snurrar det till i huvet igen och jag går helt över till att fundera på VEM eller VILKA som sitter och kommer på att : men nuuu är det nog dags med ett namnbyte på någon yrkesgrupp igen ...eller hur går tankegångarna hos kommunen ifråga , jag menar det är ju faktiskt inte första gången man hör om korkade förslag på namnändringar.

Jag skulle vilja vara med som en osynlig fluga på väggen och höra resonomanget ,,,hur börjar det , hur kommer man fram till ett beslut och hur genomför man det liksom ?

På fikarasten på det lokala kommunkontoret ....- hörni kollegor ... idag är det lite fööör lugnt , vi måste hitta på nått för att det åtminstonde ska se ut som att vi gör en insatts för jämnställdheten i kommunen ...

- har ni tänkt på att det heter brandMAN .... det är ju orättvist, det finns ju kvinnor xå ...

-hmmm ja det är ju upprörande när man tänker efter ... och eftersom vi har ett ansvar att visa att vi gör något som verkligen våra kommuninnevånare har nytta av så måste vi genast se till att åtgärda detta ... så här kan vi ju inte haaaa det.

- vad sägs om handläggare ? handläggare är väl bra ... så mkt bränder släcker dom ju inte nu för tiden iaf och handläggare är ju xå könsneutralt .... YEIII BRA FÖRSLAG DÄR :)

 

telefonförsäljningsteknik

Publicerad 2013-05-02 15:02:47 i Allmänt,

Men alltså Kära telefonförsäljare ....
Vad har du tvingats att gå för kurs i säljteknik ?
Man blir ju onekligen nyfiken när säljaren ringer upp och säger mitt för OCH efternamn i VARJE mening ...
- hej malin persson 
hur står det till idag malin persson ?
jag har ett fantastiskt erbjudande till just dig malin persson 
och det är heeeelt gratis xå malin persson ( förutom porto och andra ev avgifter) ;) 
 
förstår inte dom som snickrar ihop dessa kurser (för jag antar att detta inte är någon brilijant idé som säljaren kommit på helt själv) att jag skulle vilja strypa den som ringer enbart pga att han/hon HEN tjatar hål i huvet på mig bara genom att tjata om mitt namn hela tiden...
att dom sen helst får lära sig att ringa på kvällstid alternativt helger är ju xå ett irriterande faktum , men kommer ändå inte i nivå med namntjatandet ..
 
så nu har jag börjat svara med samma mynt , jag frågar efter deras namn (för även om dom presenterar sig så har jag säkert glömt det när det blir min tur att prata)
å sen tackar jag nej genom att upprepa deras namn så ofta som möjligt ...
- jaha hej pelle persson
tack för erbjudandet pelle persson 
men du förstår pelle persson att just idag har jag inget intresse av ditt erbjudande
men ha en trevlig dag pelle persson..
 
Eller så lägger jag bara på efter det andra malin persson som dom kläcker ur sig, alternativt låter bli att svara ..
 
och för vän av ordning så har jag NIX men det hindrar inte försäljarna att ringa till mobilen :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela